Skal man flytte sammen med sin veninde? Fordele og ulemper

Der er mange, der drømmer om at komme til at bo sammen med deres bedste veninde på et tidspunkt. Det kan f.eks. være, at man skal flytte til den samme by for at studere et sted, hvor man ikke kender andre. Så kan det være rart, at man flytter i en lejebolig i Danmark med en, man føler sig tryg med. Men man sætter også lidt venskabet på prøve, når man flytter sammen. I denne artikel kan du læse mere om fordele og ulemper ved at flytte sammen med en veninde i lejlighed til leje.

Det er hyggeligt at bo med en veninde

Det kan klart være en fordel at bo med en veninde i en lejebolig i Danmark til en start. Det kan som sagt være skræmmende i sig selv at flytte, og det kan være rart, at man ikke er alene om det. der er mange, der har succes med at bo sammen med sine venner og veninder. Måske det er det samme for dig?

Læg regler for lejligheden

Når man flytter sammen, så kan man muligvis undgå fremtidige konflikter ved at sørge for at lægge nogle grundlæggende regler i lejligheden til leje og opførsel heri. Noget af det, der f.eks. ofte kan give anledning til at skænderi, skyldes, når der er én, der ikke er god til at gøre rent eller rydde op efter sig selv. Derfor kan man med fordel fra starten af lave et rengøringsskema, så der er styr på den del af det hele. Ligeledes er det fornuftigt at lave en plan om, hvordan det foregår, hvis man skal have bolig i sin lejlighed til leje.

Man kan få noget, der er større

Det er ganske logisk, at man kan få noget større, når man er to til at betale huslejen for en lejebolig i Danmark. Det kan være skønt at bo i noget, der er lidt større, og mange går f.eks. også op i at have en stue, hvor de sammen kan sidde.

Det kan gå ud over venskabet

Men man må også være klar over, at der er nogle, hvor det går ud over venskabet, at de valgte at flytte sammen. Det er hårdt at miste en veninde, og det kan være enormt hårdt, hvis det sker på baggrund af en konflikt. Du ved måske bedst selv, om du tror, I kan bo sammen i en lejlighed til leje.

Hårdt, hvis én skal flytte

Når man bor sammen i lejebolig i Danmark som veninder, så er det typisk ikke noget, man bliver ved med for evigt. For mange er det en periode i deres liv, som de f.eks. har, mens de studerer eller indtil, at de finder en kæreste, som de skal flytte sammen med. Det kan være hårdt, når man skal flytte fra hinanden, og det kan være fint at tale om på forhånd, så det er noget, alle er forberedt på. Det kan være, at du nu har fået et mere klart syn på, om du skal flytte sammen med din veninde, eller om det er bedre, at du finder en lejlighed til leje bare til dig selv.