Fremtidens energirenoveringer: bambusgulve

Bambusgulve kunne meget vel gå hen og blive en af fremtidens energirenoveringer. Gulvene har en lang levetid og samtidig har bambusproduktionen visse miljømæssige fordele sammenlignet med traditionelle trægulve.

Bambusplanten, der faktisk ikke er et træ, men en græssort, har igennem historien været et vigtigt byggemateriale. Bambus er nemlig både et særdeles hårdt materiale, men samtidig simpelt at arbejde med.

Bambusgulve lever længere

Da bambusplanten vokser i tynde stænger, er bambusgulve anderledes sat sammen end almindelige trægulve.

For at komme til at minde om klassiske trægulve skæres bambusstængerne ud i tynde strimler, som limes sammen, således, at bambussen får samme form som træbrædder.

Dette gør dog ikke, at gulvene er mere skrøbelige end massive trægulve. Tværtimod er bambusgulve faktisk særdeles hårdføre sammenlignet med trægulve.

Hårdheden på gulve måles i ”Brinell-værdi”. Jo højere Brinell-værdi gulvet har, jo hårdere er det. Bøge – og egegulve ligger på 3,4-3,7 i Brinell-værdi, mens bambusgulve kommer helt op på 4,7. Bambusgulvene er altså en del hårdere end trægulve, og det har sine fordele – fx er det med til at forlænge gulvets levetid.

Hos TræGulvCentret fandt jeg et bambusgulv som opfyldte mine behov i min bolig. Hos TræGulvCentret kan du købe flotte bambusgulve i en fantastisk kvalitet. 

Bedre for miljøet

I en tid hvor regnskove ryddes, og hvor verdens skove er under pres, giver det god mening at benytte bambus som materiale. Bambusplantager vokser nemlig meget hurtigere end skove. Derfor kan bambusplanter høstes ca. Hvert 5 år, hvilket står i skærende kontrast til fx egetræer, der kun kan høstes hver 50 år.

Visse bambusplanter kan faktisk vokse helt op til 30 cm om dagen – til sammenligning ville det tage et bøgetræ omkring et halvt år.

Det er naturligvis en kæmpe fordel, set i et miljømæssigt perspektiv, fordi bambusplantagerne relativt hurtigt kan vokse tilbage igen, efter de er blevet høstet.

Desuden kræver bambusplantager, hverken sprøjtegifte eller kunstvanding, når de dyrkes og bambusplanterne optager mere co2 end de fleste andre typer træer.

Bambus i sig selv er med andre ord et særdeles bæredygtigt materiale, og disse gulve har TræGulvCentret et stort udvalg af. Da jeg skulle finde et nyt bambusgulv til mit køkken, så tog jeg kontakt til TræGulvCentret for at få vejledning herom. De vejledte mig til at få et bambusgulv, da det skulle være slidstærkt, hvilket jeg er meget glad for i dag. 

Find et nyt trægulv hos TrægulvCentret

Bambusgulvene er kommet til Danmark og vinder også indpas hos danskerne, hvor især bæredygtigheden og den gode holdbarhed tilskrives succesen.

Jeg håber at i nu har fået øjne for bambusgulvet, så i kan få det gulv som passer bedst til jeres bolig. Jeg vil i den grad anbefale TræGulvCentret, da de er professionelle fagmænd og de har et stort udvalg af bambusgulve i mange kvaliteter og toner.

At investere i et bambusgulv fra TræGulvCentret kan gøre dit rum endnu mere stilfuldt og lækkert. Bambusgulve fra TræGulvCentret er elegante og holdbare, og i vil ikke fortryde at vælge dem som jeres leverandør af gulve.