Er fedtet hår også dit mareridt?

Slip af med fedtet hår nemt og hurtigt! Vi kender alle problemet, det er en myte, at det kun er piger, der har problemer med fedtet hår – det har mænd også. Så fedtet hår har intet med hår længden at gøre. Det ser heller ikke særlig kønt ud, derfor skal vil de fleste gøre noget ved det. Men hvad skal man gøre. Det er desværre ikke noget, der går væk bare lige sådan. De fleste forbinder fedtet hår med dårlig hygiejne og med for får bad. Det kan også være en forklaring, men hvis man går i bad hverdag og stadig har fedtet hår – så bare rolig, der er også andre årsager der fører til fedtet hår.

 

Dit hår er noget af det, der er mest synlig. Det er det første folk kigger på. derfor skal det bare se godt ud – det handler om første håndsindtrykket. Fedtet hår kan faktisk være grund til mildt hårtab, irritation og kløe. Fedtet hår kommer af at der produceres hudfedt – det sker næsten på hele kroppen. Hovedbunden producerer rigtig meget hudfedt, for at beskytte huden mod at tørre ud og for at beskytte det mod snavs og bakterier.

 

Husk balancen i badet

Du vil hurtigt opdage uanset hvor meget du går i bad, så kan du stadig få fedtet hår. Nogle gange kan for meget bad påvirke kroppens fedt produktion negativt. For meget bad kan ødelægge den naturlige balance der er i hovedbunden og produktionen af fedt. Kroppen kan opfatte det som at det skal producere meget mere fedt, især hvis du vasker hudfedtet helt væk for ofte i lange perioder. Derfor er det en god idé at prøve sig frem ad. Hvor ofte man skal i bad og hvor ofte man skal vaske håret. Du kan sagtens gå i bad, hvor du skyller kroppen og lader håret være. Alt det shampoo er ikke altid godt for dit hår. Men pas på hvis du begynder at vaske håret for lidt, vil du opleve at dit hår også bliver fedtet. Det handler om at finde balancen og det der er godt for dig, er nødvendigvis ikke godt for en anden.

 

Dit shampoo har en rolle. Det er ikke alle shampoo der er god til at bekæmpe fedtet hår. Nogle shampoo er produceret for at hjælpe, de der har tør hovedbund. Hvis du har problemer med fedtet hår, skal du ikke bruge sådan en shampoo. Fugtgivende shampoo er også et forkert valg for dig, der har fedtet hår. Du skal helst undgå shampooer der er produceret for at hjælpe de der har tør hud og lignende problemer.

 

Vidste du at, når du børster dit hår, så flytter du hovedbundfedtet rundt i dit hår. Det vil få hovedbunden til at producere mere fedt. Derfor bør du også overveje, hvor ofte du børster dit hår. Det kan være en god idé at skære ned på sit hårbørste forbrug.

 

Et sidste godt tip, skru ned for varmen når du er i bad. Det kan hjælpe kroppen med at bevare sit fedt også vil du ikke overproducere fedt.