Er din revisorregning lidt for stor? Tjek om en bogholder kan hjælpe dig i stedet

En bogholder og en revisor er ikke det samme. Der er stor forskel på, hvilken uddannelse de har taget, og specielt længden af uddannelsen har en stor betydning for de to titler. Det tager op imod 8 år at uddanne sig til revisor, derfor kræver de også en høj løn for det arbejde, de udfører. Men noget af arbejdet kan sagtens laves af en bogholder.

Hvad kan en bogholder?

En bogholder er også det man kalder en regnskabsmedarbejder. Det er ofte dem man sætter til at lave ”rugbrødsarbejdet” med regnskabet. De har altså virkeligt godt styr på at lave det daglige arbejde med dit regnskab. Det er også ofte dem der sidder og har styr på løn og udbetalingen af den, i større virksomheder. Derfor kan du trygt ansætte en bogholder, hvis du ikke selv vil stå for dit regnskab eller bogholderi. Det er altid en revisor, der skal godkende dit regnskab inden du sender det ind til staten, når den tid af året kommer. Men selve arbejdet med at lave regnskabet, kan du godt få en bogholder til. I hvert fald hvis du driver en mindre virksomhed. Ved store internationale virksomheder og i banker, er det ofte revisorer der er ansat. Men sidder du med en mindre eller flere mindre virksomheder, så kan du med ro i maven vælge en bogholder til det tunge arbejde. På den måde vil du kunne spare nogle penge i forhold til at have en revisor til at lave hele arbejdet.

Overvejer du helt at lave dit regnskab selv fremfor at betale dig fra det?

Det er lovligt for dig selv at lave dit regnskab. Så skal du udelukkende betale for at en revisor læser det igennem og godkender det, inden du indsender regnskabet. Så har du godt styr på økonomi, regnskab og bogholderi selv, så kan du altså spare nogle penge ved at gøre det selv. Så skal du bare vurderer om du kunne have brugt din tid bedre, eller om den er bedst brugt ved at du selv laver regnskabet. Det er kun op til dig at afgøre det. Har du ikke så godt styr på regnskab og bogholderi og finder revisoren store fejl, når han eller hun læser det igennem ved regnskabsårets afslutningen, så kan du altså risikerer at skulle betale dig fra, at det hele bliver lavet om. Så ender du alligevel ud med en stor ekstraregning plus al den tid du selv har brugt på, at lave regnskabet i løbet af de sidste 12 måneder.

Når du anvender en bogholder

Når du vælger at benytte dig af en dygtig og grundig bogholder så er det ham eller hende der sørger for, at dit regnskab er i orden. Du er derfor garanteret, at du ikke skal betale en stor ekstra regning kort før, du skal sende regnskabet ind. Din bogholder sørger for, at den revisor der skal læse det hele igennem til regnskabsårets udgang, har et meget let job. Der burde nemlig ikke være nogen fejl at finde.