Den gode gamle fortælling om Peter Plys

Så du også Peter Plys som barn? Peter Plys er fortællingen om den gule bjørn med rød bluse fra hundredmeterskoven. I hundredmeterskoven bor Peter Plys dejligt og tilbringer tid sammen med sine dyre- og menneskevenner. Peter Plys er blevet sendt i TV i rigtig mange år, og de fleste har bøger, bamser samt andet legetøj fra da man selv var lille. Udover Peter Plys er Grisling, Æsel og Tigerdyret også velkendte figurer, som har fået en speciel plads i hjertet. Alle karakterer er unikke på hver deres måde og alle de forskellige fortællinger om Peter Plys er fantastiske. Hvis du af en eller anden grund aldrig har set Peter Plys eller læst bøger med ham, så bør du klart gøre det. Både voksne og børn kan til enhver tid se den skønne tegnefilm. Hvis du har set fortællingen mange gange, så ved du også, at der kommer en masse herlige citater af Peter Plys.

Værd at vide om Peter Plys:

I 1930erne var det muligt at kunne læse om Peter Plyses eventyr i hundredmeterskoven i Danmark, da det var i det årstal at de engelske fortællinger blev oversat til dansk. Det er A. A. Milnes som står bag eventyrene om Peter Plys. Alle der har set Peter Plys ved, at den lille fyr er forsigtig og altid ser tingene an, inden han kaster sig ud i tingene. Peter Plys elsker honning og bliver ofte set med en honningkrukke i hånden. Har man set tegnefilmen mange gange, så ved man også, at Peter Plys indimellem siger de samme ting. Når han spiser honning, så er følgende citat meget velkendt.

 

“Jamen,” sagde Peter Plys. “Det. jeg bedst kan lide …” og så blev han nødt til at stoppe for at tænke, fordi selvom dét at spise honning var en meget god ting, var der altid et øjeblik, lige før man begyndte at spise honningen, der var bedre, end mens man spiste, men han vidste ikke, hvad dette øjeblik hed.

 

Dette citat er det klassiske tegn på, at Peter Plys elsker honning overalt på jorden. Peter Plys lever meget i nuet og nyder hvert sekund samtidig med, at han altid tager en enkel dag af gangen. Peter Plys er ikke en bjørn som tænker meget over tingene, og derfor dvæler han ikke ved små bagateller. Peter Plys er en fantastisk karakter, som ingen kan modstå, da han har et hjerte af guld. Han er fuld af kærlighed og bekymrer sig om sine venner Tigerdyret, Grisling, Jakob, Æsel, Kaninus, Kænguru Barnet og de andre dyr i hundredmeterskoven.

En god tegnefilm for børn:

Peter Plys er en god film for børn, da den viser hvor sjovt Peter Plys har det med alle sine venner. Bjørnen er altid positiv, glad og viser hvordan man gør alle dage til noget helt specielt. Via fortællingen om Peter Plys får børn en indsigt i hvordan man skal være overfor sine venner samt sin familie. Peter Plys viser hele tiden hvad han føler og hjælper Grisling med at forstå hvordan man skal håndtere alting. Et velkendt citat fra den kære Peter Plys er:

 

Hvordan staver man til kærlighed?” spurgte Grisling. “Man staver det ikke … man føler det,” svarede Peter Plys.

 

Peter Plys viser, at man altid skal træffe sine beslutninger ud fra hvad man inderst inde føler. På denne måde glemmer man aldrig sig selv. Den søde bjørn kan lære dine børn nogle ting om den reelle virkelighed og samtidig give dem en rigtig god fortælling via bøger samt på film.