Den svære og uundværlige kærlighed

Først går man så grueligt meget igennem for at finde sig en sød kæreste og bedst som det hele er faldet på plads, så begynder det at blive svært på andre måder… Kærligheden er bestemt ikke let at tackle og bevare. Der er næsten ellers ingen grænser for, hvad der er på skoleskemaet i dag, men kærlighed og parforhold er stadig ikke noget der undervises i, – desværre. Det er endnu noget man selv forventes at kunne navigere i, men vil man gerne blive klogere og bedre, så er parterapi den bedste mulighed for forhold i krise.

dawn-sunset-couple-love

 

Styrk kærligheden med parterapi i København

 

Alle tendenser starter i de store byer og bevæger sig sikkert, men langsomt ud i provinsen. Parterapi i København er meget udbredt og ikke tabuiseret på samme måde, som det stadig til en hvis grad er i de mindre byer rundt i landet. Der er ingen grund til at skamme sig eller føle sig spor forkert, hvis man henter lidt hjælp og vejledning til kærlighedslivet udefra. Tænker man på alternativet, så er der ingen argumenter der taler imod at gøre brug af parterapi i København eller nogen andre steder, hvis kærligheden skal styrkes.

Det er dog vigtigt at påpege vigtigheden i, at finde en professionel parterapeut man ikke kender og omgås privat. Bor man i en meget lille by, er det derfor mest hensigtsmæssigt at opsøge en terapeut der ikke bor i nærområdet. Alle samtaler skal foregå i et neutralt og fortroligt rum og det må der aldrig slækkes på.

Dagsordenen for terapien sættes i fællesskab med terapeuten, så der fokuseres på opnåelige mål og opleves en god progression. Her er ikke tale om krydsforhør eller standardiserede løsninger, udgangspunktet i hver eneste session tages i det enkelte par og deres personlige ønsker.

 

Parterapi i medgang og modgang

Parterapi kan faktisk være hensigtsmæssig og ekstremt givende både i gode og dårlige tider og er ikke bare noget man kan ty til, når store kriser raser og der ikke synes at være nogen anden udvej.

Har man givet hinanden et løfte på at være der for hinanden i medgang og modgang, bør man tage det seriøst og ikke bare give op, selvom alt ser sort  og håbløst ud.

Mange par kommer styrkede fra terapi og har oveni købet fået værktøjer og teknikker til at komme fremtidige problemer i forkøbet, man kan næsten sige at de er blevet uddannede og har fået diplom i godt partnerskab.